Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di amaretti
- 80 g di zucchero
- 350 g di latte intero
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 colombe pasquali piccole (100 g ciascuna)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 godz. 15 min
Gelato al cioccolato
12h
Bavarese al mandarino
4h 45min
Gelato al torrone
10óra 20p
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 godz.
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 godz. 15 min
Coppetta al caffè
2h 15min
Spagnola
10óra 20p
Gelato zuppa inglese
16 godz. 20 min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10óra 20p
Semifreddo al cioccolato/caffé
6óra 30p