Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 380 g di farina integrale 380 w + q.b. per infarinare (vedere variante)
- 50 g di uova
- 10 g di sale
- 12 g di lievito di birra fresco
- 100 g di cubetti di ghiaccio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 55 g di birra fredda
- 10 g di zucchero semolato
Termine della preparazione
- 150 g di pomodorini Pachino IGP, a pezzi piccoli
- sale q.b.
- origano secco q.b.
- 80 g di olive verdi, intere (1 oliva per pizzetta)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di mozzarella di bufala strizzata e a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colomba Vegan
3 Std.
Tiramisù Vegan
3h 20 min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Pizzette marinare
1h 35min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Panini per burger (vegan)
5 Std.
Focaccia pugliese
1h 10 min
Pizza alle tre farine
1h 55min