![Coppia ferrarese Coppia ferrarese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C14FA06-56A7-4BC6-8046-1D05DE11012E/Derivates/5ABB823A-7FC0-48C8-9479-E741070EADF7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 50 g di farina
- 25 g di acqua a temperatura ambiente
- 2 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 120 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di lievito di birra fresco
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero - 350 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di strutto (sugna)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fette biscottate
5 godz. 50 min
Mantovanine
2h 45min
Rosette
5h 20min
Baguette tradizionale
15 godz. 35 min
Baguette
4h
Grissini stirati
2 godz.
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Grissini di pane
4h
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Ciabattine veloci
3h 10min
Pagnotta casereccia
5h 10min