Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto chiaro
- 20 g di amaretti duri
- 10 g di mandorle pelate
- 90 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di miele
- 250 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Impasto scuro
- 25 g di amaretti duri
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 130 g di zucchero
- 1 uovo
- 40 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 100 grammi
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al cioccolato
25min
Baci di dama
1h 30min
Biscotti integrali al cioccolato fondente
2h
Cookies alle noci e gocce di cioccolato
40min
Biscotti ai tre cioccolati
1h 10 min
Biscotti di mais
40min
Biscotti girelle
2h 45min
Biscotti alle nocciole
40min
Biscotti da inzuppo
45min
Biscotti farro e camomilla (di Erica Liverani)
1h 40min
Treccine alle nocciole
50min
Biscotti con gocce di cioccolato
40min