Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Currycremesuppe
- 1 Schalotte
- 60 g Knollensellerie, in groben Stücken
- 20 g Butter
- 1 TL rote Currypaste
- 200 g weißer Spargel, geschält, Enden abgeschnitten, in Stücken
- 1 TL Zucker
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- 300 g Sahne
Topping und Fertigstellung
- 20 g Öl
- 50 g Parmaschinken, in Streifen
- 100 g grüner Spargel, Enden abgeschnitten, in Stücken (1 cm)
- 50 g Nordseekrabben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1h
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40min
Forellencremesuppe
40min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Zucchini-Chorizo-Suppe
1h
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45min