![Linguine alla carbonara di zucchine Linguine alla carbonara di zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C700C954-7675-400D-A97B-54DFCF0DC2AA/Derivates/522DA740-BD80-48EC-8182-C833BCA634C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla bianca piccola, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di maggiorana, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 280 g di pasta secca tipo bavette
- 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 tuorli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 5 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Carbonara vegetariana
30 Min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
45 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Penne risottate con verdure
35 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min
Fusilli e melanzane
25 Min