Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di cipolle rosse a rondelle sottili
- 300 g di melanzane, sbucciate a dadini (1-2 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 380 g di pasta secca tipo fusilli o altro tipo di pasta secca o fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Penne melanzane e menta
50 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min