Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
- 300 g de farine de blé, type 55 ou 65 et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de munster, coupé en cubes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 551 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Quiche auvergnate
1h 20min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Hot dogs
3h 45min
Ficelles picardes
2h
Flammekueche
1h 50 min.
Tourbillon au fromage
2h 30min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2h 10min
Croque-campagne au comté
40min
Calzone
2 godz. 50 min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min
Flammekueche alsacienne
30min
Quiche de la boîte à fromage
55min