Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche (1 sachet)
- 300 g de farine de blé, type 55 ou 65 et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de munster, coupé en cubes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 551 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Quiche lorraine
50 min
Galette saucisse fromage
35min
Pizza au saumon
1 Std. 15 Min
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Flammenküche au poireau
1 Std. 40 Min
Calzone
2 Std. 50 Min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Pizza jambon-champignons
1 Std. 35 Min
Ficelles picardes
2 Std.
Pizza au fromage et aux lardons
1 Std. 30 Min
Flammekueche alsacienne
30min
Panini jambon-fromage
2h 45min