Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Gedrehter Hefezopf
2h
Hefezopf
2h 30min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 Std. 50 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2h
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Hefezopf "Take five"
2h 20min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min
Streusel
5 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min