Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen

4.7 957 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Milch
    300 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    75 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
Belag
  • Mandeln
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    100 g
  • Zucker
    140 g
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zwetschgen halbiert, entsteint
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 243 kcal / 1016 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...