Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel

Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel

4.3 448 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Milch
    150 g
  • Zucker
    65 g
  • Eier
    4
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
    600 g
  • Salz
    1 TL
Pflaumen und Zimt-Streusel
  • Pflaumen entsteint, fast halbiert, die Hälften oben 5 mm eingeschnitten
    2000 g
  • Weizenmehl Type 405
    350 g
  • Zucker
    200 g
  • Zimt
    1 EL
  • Butter in Stücken
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1665 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...