Hefezopf

Hefezopf

4.9 4.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Milch
    250 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    75 g
  • Ei
    1
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Meersalz
    1 TL
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
  • Wasser
    1 EL
  • Hagelzucker
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 152 kcal / 635 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...