![Hefezopf Hefezopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D0BDD2DD-FBF1-4306-9881-40FA85EB1662/Derivates/224a6311-40bf-4c16-bcb6-fbc317febdd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Meersalz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL Wasser
- 20 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 635 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2h 20min
Spätzle
30min
Hefezopf
2h 30min
Zimtschnecken
2h 30min
Weckmänner (Stutenkerle)
1h 40min
Nuss-Striezel
1h 30min
Dinnete
2 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Amerikaner
2 Std.
Hefezopf "Take five"
2h 20min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 Std. 55 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min