Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen satt
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten320 g
-
Brotbrösel zum Ausstreuen2 - 3 EL
-
brauner Zucker100 g
-
Zimtstange (3 cm)1 Stück
-
Äpfel z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)1600 g
-
Zitronensaft (30 g)2 EL
-
Zucker320 g
-
Eier6
-
Mehl450 g
-
Backpulver1 Päckchen
-
Rum (opcjonalnie)20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1687 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 godz. 40 min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Tortenboden
45 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min