Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 - 3 EL Brotbrösel zum Ausstreuen
- 100 g brauner Zucker
- 1 Stück Zimtstange (3 cm)
- 1600 g Äpfel, z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
- 2 EL Zitronensaft (30 g)
- 320 g Zucker
- 6 Eier
- 450 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1687 kJ / 403 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30 min.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min.
Streuselkuchen
1h 30 min.
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30 min.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10 min.
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Tortenboden
45 min.
Apfel-Streuselkuchen
1h 30 min.