Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
Rhabarberkuchen
-
Rhabarber in Stücken (ca. 2 cm)1000 g
-
Zucker370 g
-
Eier5
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Milch150 g
-
Mehl370 g
-
Backpulver2 Pck.
Baiserhaube
-
Eiweiß4
-
Zucker200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
159 mg
Białko
5 g
Kalorie
1119 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.