Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkuchen
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (ca. 2 cm)
- 370 g Zucker
- 5 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Milch
- 370 g Mehl
- 2 Pck. Backpulver
Baiserhaube
- 4 Eiweiß
- 200 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 159 mg
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Zwetschgenkuchen
2h
Himmelstorte
1h 40min