Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
Rhabarberkuchen
-
Rhabarber in Stücken (ca. 2 cm)1000 g
-
Zucker370 g
-
Eier5
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Milch150 g
-
Mehl370 g
-
Backpulver2 Pck.
Baiserhaube
-
Eiweiß4
-
Zucker200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
159 mg
Białko
5 g
Kalorie
1119 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tortenboden
45min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Zwetschgenkuchen
2h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min