Urządzenia i Akcesoria
Tortenboden
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Eier2
-
Salz1 Prise
-
Milch20 g
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
558 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min