Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g brauner Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 2 EL Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
3h
Nuss-Striezel
1h 30min
Apfel-Hefe-Schnecken
2 godz. 40 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Baguette Rustica
4sa 20 dk
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Zimtschnecken
1h 20min
Marmor-Gugelhupf
3h
Hefezopf "Take five"
2 Std. 20 Min