Hefezopf

Hefezopf

4.7 1.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Scheiben

Składniki

  • Milch
    250 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • brauner Zucker
    60 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Kardamom, gemahlen
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
  • Hagelzucker
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 638 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...