Marmor-Gugelhupf

Marmor-Gugelhupf

4.4 616 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
14 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
    250 g
  • Zartbitterkuvertüre in Stücken
    100 g
  • Zucker
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Zimmertemperatur)
    4
  • Speisestärke
    50 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Sahne
    50 g
  • Puderzucker
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 360 kcal / 1510 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...