Urządzenia i Akcesoria
Marmor-Gugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
14 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben250 g
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken100 g
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Zimmertemperatur)4
-
Speisestärke50 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Sahne50 g
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1510 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Osterlamm
1 godz. 10 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min
Tortenboden
45 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min