Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Zimmertemperatur)
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Sahne
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1510 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Marmorkuchen
2h 10min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Zitronenkuchen
4 Std.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Schoko-Schokokuchen
2h 30min
Schokoladenkuchen
1h 25min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Tortenboden
45min
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Käsekuchen
4h 30min
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min