Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm) (optional)
- 3 spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 garlic clove
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sesame seeds
- 80 g fresh green peas (see Tips)
- 6 stalks asparagus, trimmed and cut into halves
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 1 - 2 tsp grapeseed oil
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1701 kJ / 405 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 726.4 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 Min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Country-style chicken liver fritters
35min
Fish balls with yoghurt sauce
1h 50min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45min
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1 Std. 20 Min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 Std. 55 Min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Omelette
30 Min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Warm cabbage dish
15 Min
Autumn vegetable gratin
50 Min