Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm) (optional)
- 3 spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 garlic clove
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sesame seeds
- 80 g fresh green peas (see Tips)
- 6 stalks asparagus, trimmed and cut into halves
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 1 - 2 tsp grapeseed oil
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1701 kJ / 405 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 726.4 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Spiced red wine pears
45 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Sauerkraut salad
10min
Yoghurt soup cups
1 godz. 10 min
Chickpea sundal
6 godz. 45 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5min
Mushroom quinotto
30 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Obatzter (cheese spread)
10min
Layered vegetable salad with creamy herb dressing
40 min