Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
TM6 TM5 TM31

Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing

4.8 (46 ocen)

Składniki

Lamb shoulder and vegetables

  • 1 lemon
  • 6 garlic cloves
  • 1 tsp black peppercorns
  • 60 g extra virgin olive oil
  • 2 tsp sea salt flakes
  • ½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
  • 500 g hot water
  • 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
  • 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)

Agrodolce

  • 100 g water
  • 100 g red wine vinegar
  • 50 g white sugar
  • 1 garlic clove
  • 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
  • 60 g currants
  • 2 tbsp fennel seeds
  • 1 tsp salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 30 g balsamic vinegar
  • 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
2445.3 kJ / 582.1 kcal
Białko
47.4 g
Węglowodany
26.8 g
Tłuszcz
30.6 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
5 g
Sód
996 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy