![Broccoli, red capsicum and pine nut salad Broccoli, red capsicum and pine nut salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B46C09F-3B65-4880-A250-8B31EBC6373C/Derivates/AD5CF932-5BFE-4029-A06C-936F9380D778.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g broccoli, cut into florets
- 1 red capsicum (approx. 150 g), deseeded and cut into pieces
- 1 red apple (approx. 100 g), cut into quarters
- 30 g pine nuts (see Tips)
- 25 g olive oil
- 15 g white balsamic vinegar (see Tips)
- 1 tsp honey
- 1 ½ tsp mustard, of choice
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487.6 kJ / 116.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 345.8 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 min
Broccoli salad
10 min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Beetroot salad
10 min
Beauty booster smoothie
5 min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Mexican corn salad
25 min
Mushroom and kale risotto
55 min
Whitebait fritters
35 min
Pumpkin and ginger soup
35 min