![Coulibiac salmon pie Coulibiac salmon pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95955137-1c4b-4810-88e9-916d6bba84cc/Derivates/afeece78-f91e-432d-b2de-6d440a9fc6d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flaky pastry
- 360 g plain flour, plus extra to dust
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 90 g cold water
- 1 tsp pink peppercorns (optional)
Filling
- 1000 g water
- 25 g extra virgin olive oil
- 4 pinches sea salt
- 100 g basmati rice
- 3 eggs
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g button mushrooms, cut into quarters
Assembly
- 900 g fresh boneless salmon fillet, whole and skinned
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, roughly torn
- 1 egg, lightly beaten, for egg wash
Sauce
- 200 g white wine
- 400 g crème fraîche
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh dill, leaves only, roughly chopped
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3759.9 kJ / 895.2 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 65.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 479.2 mg
Alternatywne przepisy
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 godz.
Salmon and fennel risotto
30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 godz. 25 min
Triple layer bundt cake
1 godz. 30 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Pasta alla puttanesca
35 Min