Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon
- 5 star anise
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 250 g brown sugar
- 250 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 raw beetroot (approx. 250 g), peeled and cut into quarters
- 50 g tequila
- 750 g fresh boneless, skinless salmon fillet (approx. 3 fillets)
Horseradish goat's cheese
- 300 g goat's cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 ½ tbsp horseradish cream
- 2 tsp Dijon mustard
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 Lebanese cucumber
- caper berries, sliced, to serve
- water crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 225 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4955.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30 min
Caesar salad dressing
10 min
Herbed lavosh
55 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Za'atar seasoning
5 Min
Romesco dip
10 min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Baked artichoke dip
35 min
Lemon and caper aioli
15 min