Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 139.6 mg
Alternatywne przepisy
Mini Jamaican style ginger bundts
25 min
Quince paste
4h 10min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Fig and walnut bread
3sa 20 dk
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Beetroot risotto
35 min
Banana Nice cream
5min
Quick beetroot relish
40 min