![Figs with spiced custard and nougat cream Figs with spiced custard and nougat cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92d7d388-6c58-4df3-bd75-17b09160f8ca/Derivates/f98490f5-db60-4454-b5fd-7912913da26a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 139.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Spiced red wine pears
45 Min
Coleslaw
10 min
Apple sauce
20 Min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 Std.
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Fennel, date and nut bread
1h 15 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Orange curry dressing
10 min
Healthy biscuits
35 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 Std.
Caribbean carrot cake
2h 10min