
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g avocados flesh only (approx. 350 g flesh)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 80 g crème fraîche
- lime zest
- 200 g water plus extra to taste if needed
- flaked salt to taste
- 70 g celery stalks cut into small pieces (5 mm)
- 100 g cucumber peeled, deseeded and cut into small pieces (5 mm)
- 120 g crab meat cooked and chilled
- fresh ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 135 kcal / 565 kJ
- Białko
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 101.9 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1 godz.
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Cucumber soup
25 min
Hearty seafood chowder
1 godz.
Orange grove beghrir with orange blossom yoghurt
4 godz. 50 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Seafood panzanella
1 godz.
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Prawn and saffron risotto
30 min
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Zucchini soup
25 min