![Beetroot and avocado eggs Beetroot and avocado eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aec5e0bc-3316-480a-a9ed-2e64efd1256a/Derivates/bad4b200-ca86-47a9-bae4-266b2fd32601.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 6 eggs
- 100 g beetroot, cut into pieces
- 110 g apple cider vinegar
- 2 tsp monkfruit sweetener or sweetener of choice (see Tips)
- ¾ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 avocado, flesh only
- 1 tbsp sour cream
- 10 - 12 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- fresh chervil, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.1 kJ / 291 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 755.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Tiraccino
1 godz. 5 min
Nutty matcha balls
40 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4 Std. 30 Min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25min
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min
Almond chocolate mousse
35min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 min
No potato salad
20min
Parmesan cheese crisps
15 min