Beetroot and avocado eggs

Beetroot and avocado eggs

4.3 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 88 godz.
3 portions

Składniki

  • water
    600 g
  • eggs
    6
  • beetroot cut into pieces
    100 g
  • apple cider vinegar
    110 g
  • monkfruit sweetener or sweetener of choice (see Tips)
    2 tsp
  • salt to taste
    ¾ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • avocado flesh only
    1
  • sour cream
    1 tbsp
  • fresh coriander leaves only
    10 - 12 sprigs
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • fresh chervil leaves only, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 755.9 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1222.1 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...