Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns

Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns

4.6 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • jalapeño chilli deseeded if preferred
    1
  • cheddar cheese cut into cubes
    60 g
  • cream cheese
    60 g
  • garlic clove
    1
  • brown onion cut into halves
    100 g
  • turkey mince
    500 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • salt plus 1 extra pinch
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • avocado flesh only
    1
  • freshly squeezed lime juice
    1 tbsp
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • fresh portobello mushrooms stems removed
    8
  • red onion cut into rings
    ½
  • rocket for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 388.9 kcal / 1632.9 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 472.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...