
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 brins de persil frais équeutés
- 40 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour la finition
- 40 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 130 g de poivron rouge coupé en morceaux
- ½ branche de romarin frais les feuilles seulement
- 250 g d'aubergine coupée en dés (2 cm env.)
- 150 g de tomates olivette bien mûres, coupées en dés (2 cm env.)
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
300
g de pâtes sèches, type farfalle
lub 300 g de pâtes sèches, type macaroni - 100 g de vin blanc
- 250 g d'espadon coupé en dés (2 cm env.)
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 294 kcal / 1229 kJ
- Białko
- 13.46 g
- Tłuszcz
- 9.09 g
- Węglowodany
- 39.56 g
- Błonnik
- 4.29 g