
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais et un peu pour la finition
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'oignon coupé en deux
- 80 g de carotte coupée en morceaux
- ½ c. à café de paprika fort en poudre
- 10 g de concentré de tomate
- 40 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 500 g d'haricots blancs en conserve égouttés
- 2 branches d'origan frais effeuillées et hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 276 kcal / 1155 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 12.6 g