Chilli paneer

Chilli paneer

4.0 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • paneer cut into cubes (2 cm) (see Tips)
    250 - 300 g
  • cornflour (approx. 20 g) (see Tips)
    2 tbsp
  • canola oil
    4 tbsp
  • brown onions (approx. 200 g), cut into halves
    1 ½
  • fresh green chillies trimmed and cut into halves (1 cut into thin slices, for garnishing)
    2 - 3
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • garam masala (see Tips)
    1 tsp
  • ginger paste (see Tips)
    1 tbsp
  • garlic paste (see Tips)
    2 tsp
  • green capsicum cut into pieces (2 cm), (approx. 200 g)
    1
  • red capsicum cut into pieces (2 cm), (approx. 200 g)
    1
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 279.3 kcal / 1173.5 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 489 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...