Wersje kompatybilne
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di carote a tocchetti (2x2 cm)
- 200 g di piselli surgelati
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 40 g di Taleggio (in 4 pezzi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 703.4 kJ / 168 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 320.8 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Burger di zucchine
1h
Polpette di spinaci
35min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Tortini di zucca
1h 20min
Polpette di carote
1h
Cocottine di zucca e ricotta
50min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min