Urządzenia i Akcesoria
Mango lassi - hinduski koktajl jogurtowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
600 - 680 g mango dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
500 - 520 g jogurtu naturalnego500 - 520 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
-
250 g wody mineralnej niegazowanej
-
40 g miodu wielokwiatowego40 g syropu klonowego
-
2 szczypty kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
31.4 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
402.6 kJ /
96.2 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Herbata chai masala
15 Min
Owsiane mango lassi z bananem
20 Min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 Std. 55 Min
Smoothie rabarbarowe
1 Std. 30 Min
Kokosowe lassi
5 Min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 Min
Koktajl egzotyczny
5 Min
Smoothie z awokado
30 Min
Koktajl z herbatą matcha i pistacjami
10 Min
Smoothie jabłkowe z orzechami
10 Min
Milkshake pomarańczowo-bananowy
20 Min
Smoothie bananowo-ananasowe z napojem kokosowym
10 Min