Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile neutre
- 20 g de gingembre frais, coupé en lanières très fines
- 2 oignons nouveaux, tiges et parties blanches
- 500 g de crevettes crues, décortiquées
- 2 c. à soupe de vin de riz
- 1 c. à café de sel
- 1 piment frais, émincé finement (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1585 kJ / 377.5 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Crevettes à la chermoula
40 min
Bœuf teriyaki et riz
1 godz. 45 min
Crevettes exotiques coco-gingembre
20 min
Nasi goreng aux crevettes
50 min
Gambas aux épices et coriandre
25 min
Marinade au curcuma frais (pour côtelettes de porc)
12 godz. 10 min
Papillotes marocaines
1 godz. 10 min
Papillotes de moules gingembre et coco
40 min
Crevettes yakisoba
35 min
Crevettes guinéennes
25 min
Crevettes au curry et coco
35 min
Petites brochettes de poulet asiatiques
1h