Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pappardelle
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
Le pesto de roquette et ricotta
- 20 g de parmesan, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 20 g de pecorino, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de roquette
- 10 g de cerneaux de noix
- 10 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 80 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 Min
Tagliatelle au pesto de pistaches et citron
20 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Salade de pâtes aux petits pois, pesto citron
35min
Trofie au pesto
40 Min
Pesto-tomates confites
15min
Focaccia fève, bacon et pecorino
3 godz. 15 min
Gnocchi aux trois couleurs
35min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 godz. 15 min
Pesto au basilic
10 min
Polpettes siciliennes
1h
Pesto au basilic XXL
15min