Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g de patates douces, coupées en rondelles (1 cm env.)
- 200 g de carottes, coupées en tronçons
- 170 g de navets nouveaux, coupés en deux
- 300 g de betterave crue, coupée en cubes
- 1200 g d'eau
- 2 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de pousses d'épinards frais
- 200 g de boulgour
- 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 830 kJ / 197 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous végétarien
35min
Paëlla aux haricots rouges
1h 15min
Gratin de lentilles corail
1h 20min
Risotto végétarien
35min
Lasagne aux légumes
1h
Tomates farcies au sarrasin
1h
Lasagnes aux légumes
1h 15min
Aubergine au tofu
1h
Lasagnes aux légumes
1h 15min
Chili végétarien
1h 5min
Lasagne aux légumes
1h 5min
Potée végétarienne
1h