Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tbsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- 110 g water
- 50 g full cream milk
- 2 tbsp olive oil
- gluten free cornflour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896.3 kJ / 213.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 629 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten-free focaccia bread
1 Std.
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Gluten free shortbread
1h 20min
Gluten free pita bread
1h 15 min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten free tortillas
40 min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free flour mix
10 min
Gluten-Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten free pizza base
35 min