Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g boiling water
- 2 limes, cut into very thin slices (2-3 mm), then cut into halves and deseeded
- 50 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1000 g green figs, cut into halves and stems removed
- 500 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 10115 kJ / 2408 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 581.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 39.1 g
- Sód
- 69.4 mg
Alternatywne przepisy
Stone fruit crumble
1 godz. 15 min
Plum and cherry paste
5 Std. 15 Min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Strawberry jam
55min
Sous-vide Honeyed Figs
1 godz.
Apricot Jam
20min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2hod. 50min
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
40min
Orange Campari marmalade
1h 35min
Lemon or lime butter
15min
Citrus marmalade
2h 20min
Mixed berry jam
50min