Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 200 g blanched almonds
- 4 eggs
- 50 g light olive oil
- 80 g monkfruit sweetener (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp gluten free baking powder
Chocolate coating
- 200 g water
- 50 g cocoa powder
- 25 g unsalted butter
- 100 g monkfruit sweetener
Assembly
- 120 g desiccated coconut, to coat
- 250 g pouring (whipping) cream
- 120 g sugar free strawberry jam (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157.7 kJ / 276.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 58.2 mg
Alternatywne przepisy
Placki
40 min
Baked pâté
3 Std.
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 min
Spiced grilled chicken with carrot couscous
1 Std. 40 Min
Rose and Hibiscus Latte
10min
Chocolate Banana Cream Pie
40 min
Crostini with mushrooms and fontina
35 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3 Std.
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20 min
Mango Chia Pudding
4h 10min