![Cashew panna cotta with raspberry sauce Cashew panna cotta with raspberry sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD6F2FE7-60C4-4FC7-8D29-2DE2DF5197EF/Derivates/67BA631D-91A1-4E81-9AC7-1EF424647539.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cashew panna cotta
- 100 g raw sugar
- ½ vanilla bean, cut into pieces (2 cm)
- 200 g raw cashews
- 2 ½ tsp agar agar
- 1 tbsp sunflower oil
- 500 g water
Raspberry sauce
- 30 g raw sugar
- 200 g frozen raspberries, thawed, juice reserved
- 20 g lemon juice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 11.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Panna cotta
6h 15min
Pear mulled wine
30min
Fermented beetroot dip
25h
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4h 55min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8h 30min
Coconut matcha panna cotta
3h 50 min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Zucchini soup
25min
Chocolate fondant cake
40min