![Almond milk to almond pancakes Almond milk to almond pancakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b19a415c-53ca-43db-a9bf-bcd3e486c6f4/Derivates/26494d91-d24c-4a00-96cd-f831d1141a73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond milk
- 150 g almonds
- 1000 g water
Pancakes
- 3 eggs
- 120 g ripe banana, cut into pieces
- 60 g gluten free plain flour
- ½ tsp gluten free baking powder
- vegetable oil, to cook
- fresh fruit, to serve
- pure maple syrup or liquid sweetener of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 524.1 kJ / 124.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 44.1 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free Classic Polish "tort"
2h 25 min
Apple and almond overnight oats (gut health)
24 Std. 10 Min
Cacao cinnamon eggnog
25 Min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 Min
Quinoa, Nut and Dairy Free Muesli Slice
1 Std. 45 Min
Rainbow Popsicles
10 Std.
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney)
Brak ocen
Chevre (Matthew Kenney)
22 Std. 5 Min
Cashew and cacao smoothie (gut health)
5min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min
Better-for-you banana pancakes
30 Min
Banana pancakes with cinnamon yoghurt (9 months+)
15 Min