Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa fresca de salsa tipo chapéus de bruxa (ver dica)
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
-
50
g chalota
lub 80 g cebola - 250 g curgete cortada em cubos
- 150 g milho cozido escorrido
- 50 g natas
- 100 g queijo-creme
- 50 g queijo feta esfarelado
- 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 524 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de couve-flor e batata
30 Min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25 Min
Folhado de seitan
45 Min
Pilaf de sementes e beterraba
30 Min
Penne com legumes no forno
1 Std. 5 Min
Risoto alfacinha
30 Min
Torta de batata limpa-frigoríficos
1 Std. 40 Min
One pot de lentilhas e espinafres
1sa
Assado de cenoura com amendoim
55 Min
Menu: Gnoquis com salsichas e espinafres e alperces a vapor com mel e noz
35 dk
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Fritos de couve-flor
30 Min