Wersje kompatybilne
Pataniscas de feijão-frade com puré de nabo e batata-doce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré
- 50 g manteiga
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 500 g nabo cortado em pedaços pequenos
-
500
g batata-doce roxa cortada em pedaços pequenos
lub 500 g batata-doce cortada em pedaços pequenos - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Pataniscas
- 25 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 5 ovos
- 400 g farinha tipo 65
- 200 g cerveja
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 400 g feijão-frade cozido escorrido
- Óleo q.b. p/ fritar
- 1 limão p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2285.1 kJ / 546.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 90.4 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 1132.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de lentilhas
40 min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1 godz. 35 min
Risoto de couve e favas
35 min
Assado de grão
1 godz.
Assado de lentilhas
2h 25 min
Empadão de lentilhas e beringela
1 godz. 25 min
Falafel verde com molho de requeijão
8h
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1 godz.
Estufado de lentilhas com legumes
1 godz. 45 min
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min