Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g acelgas
- 1 dente de alho
- 10 g gengibre fresco cortado em fatias finas
- 1 cebola cortada ao meio
- 150 g cenoura cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 80 g alho-francês cortado em rodelas
- 10 g azeite
- 150 g bolbo de aipo cortado em cubos (1 cm aprox.)
- 300 g água
-
1
c. chá cheia de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 10 g sumo de limão, mais q.b. p/ temperar
- 2 talos de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- ¼ c. chá de pimenta moída
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 970.5 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 265.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofu e couve-flor com sésamo
45 Min
Salada de beterraba com halloumi
15 Min
Tartes de alho-francês, funcho e queijo de cabra - TM6
Brak ocen
Korma de couve-flor
2h 20 min
Guisado de lentilhas à moda da Etiópia (Misir wat)
35 min
Pasta de quark e rabanete
10 Min
Cassoulet vegetariano com leguminosas
40 Min
Trufas de aveia e alfarroba
15 Min
Salada quente de bulgur com abóbora
50 Min
Medalhões vegetarianos
1 Std. 10 Min
Rolo vegetariano
1h 50min
Alho-francês à Brás
45 Min