Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lulas limpas
- 20 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g cebola roxa
- 100 g tomate maduro s/ grainhas
- 2 malaguetas
- 500 g abacate (4 unid. aprox.)
- 3 limas (raspa e sumo), mais q.b. p/ regar
- 10 g coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1030 kJ / 247 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos de frango al pastor
50 Min
Salteado de vitela com legumes
35 dk
Cocktail de champanhe, framboesa e romã
45 Min
Quesadillas de peru e abacate
2 Std. 20 Min
Aveludado de mexilhão
50 Min
Bacalhau grelhado com cuscuz e salada de abacate
45 Min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 Min
Salada de bochechas de bacalhau mediterrânica
25 Min
Asas de frango com arroz de laranja e ervas
1sa
Salmão com bulgur e molho de manga verde
35 dk
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55 Min
Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão
45 Min