![Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E8E2768-CB67-40FC-A8E3-16994B13A7C3/Derivates/CDFE47F0-C1B5-4264-8F69-C92D9B19A0A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 g kiełków fasoli mung, świeżych lub innych kiełków, np. rzeżuchy, brokułu, rzodkiewki
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka czarnuszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 180 kJ / 43 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z cukinii i soczewicy
1 Std. 10 Min
Pasta zhong
15min
Pasta z topinamburu
35 min
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 Std.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 Std.
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Pasta wegetariańska
10 Min
Hummus z groszkiem
10 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min