Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 110 g extra virgin olive oil
- 40 g nutritional yeast flakes
- 30 g flaked almonds
- 20 g fresh basil leaves
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ground black pepper, to taste
Tofu Ricotta
- 2 garlic cloves
- 395 g firm tofu, drained, broken in pieces
- 20 g olive oil
- 20 g water
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- ¼ tsp fine sea salt
Mushroom and Spinach Filling
- 10 g olive oil
-
450
g chestnut mushrooms, thinly sliced
lub portobello mushrooms, cut in pieces - 250 g fresh baby spinach
- 1 pinch fine sea salt
Marinara Sauce
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 10 g olive oil
- 1 ½ tsp dried thyme
- 1 pinch chilli flakes
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 800 g tinned chopped tomatoes
Assembly
- 12 dried lasagne pasta sheets (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Supreme Plant Poke Bowl
1h 10min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegetable Stroganoff
30 min
Vegan Pepperoni
5 Std. 10 Min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min