Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de moutarde à l'ancienne
- 10 g de moutarde de Dijon
- 20 g de miel
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à café de café instantané
- ½ c. à café de graines de coriandre
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique blanc
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 139 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2h 30 min
Marinade au curcuma frais (pour côtelettes de porc)
12 godz. 10 min
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 min
Marinade soja, citron, ail, gingembre
10 min
Marinade miel, citron, soja, quatre-épices
15min
Sauce barbecue
25 min
Marinade pour crevettes à griller
2h 15min
Cocktail fruité à la bière blanche
10 min
Marinade teriyaki (pour brochettes de porc à l'ananas)
12h 20min
Sangria blanche aux agrumes
10 min
Sauce allégée aux herbes
10 min
Dip au fromage et à la ciboulette
5 min