
Urządzenia i Akcesoria
Sos bordoski (sos bordelaise)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 6 gałązek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół350 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej45 g
-
wody280 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
bazylii, świeżej4 gałązki
-
tymianku, świeżego4 gałązki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
soli½ łyżeczki
-
czerwonego wina Bordeaux450 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.9 kcal /
1091.6 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
374.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Dressing orientalny
10 min
Sos curry
30 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Marynata winna
15 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Sos BBQ
25 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Sos currywurst
25 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.