Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 374.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos currywurst
25min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Pasta Taramosalata
15 min.
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Knedle bawarskie
1h
Sos BBQ
25min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 Min
Ryba w cieście bazyliowym
1h