Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de comté
- 60 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de tomates confites
- 500 g de lait de soja
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 175 g de polenta
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 Min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux cèpes
30 Min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 Min
Canapés de polenta sans gluten
2 godz. 30 min
Panisses
30 Min
Polenta aux olives et tomates confites
45min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min