Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de comté
- 60 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de tomates confites
- 500 g de lait de soja
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 175 g de polenta
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1h 20 min
Panisses marseillaises
3h
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Triangles de polenta à la sauge, patate douce et tomate
2 godz.
Canapés de polenta sans gluten
2 godz. 30 min
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 Min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min
Panisses
30 min