Totani ripieni su crema di fave

Totani ripieni su crema di fave

3.7 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pangrattato tostato
  • di olio extravergine di oliva
    4 cucchiai
  • filetto di acciuga sott'olio
    1
  • di pangrattato
    4 cucchiai
Ripieno
  • totani (peso 800 g circa), le sacche e i tentacoli (vedere consigli)
    4
  • di capperi sott'aceto
    1 cucchiaino
  • di pomodori secchi sott'olio, non sgocciolati
    70 g
  • spicchio di aglio a metà senz'anima
    1
  • di prezzemolo fresco interi e lavati
    3 rametti
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pangrattato
    70 g
  • uovo
    1
Crema di fave
  • di fave secche
    200 g
  • di acqua
    750 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di prezzemolo fresco le foglioline spezzettate a mano
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 838 kcal / 3506 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...