![Pesce finto Pesce finto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db7fa7a9-7936-4aca-81aa-274b49a48201/Derivates/1ba5b59d-57ac-410a-9ec9-8044b9c13dd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a fette
- 100 g di burro, a pezzi
- 220 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 50 g di cetriolini sott'aceto, a pezzi
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati ed asciugati + q.b.
- 1 carota, pelata e a rondelle (2-3 mm)
- sottaceti misti q.b.
- olive verdi denocciolate q.b.
- maionese q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1708 kJ / 408.2 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tonno e curcuma
1h
Vitello tonnato
24h 45min
Galette Bretonne
1h 5min
Insalata russa
1h
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Polpette milanesi (Mondeghili)
55min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 Std. 35 Min
Salsa tonnata
20min
Salsa verde "Bagnet"
15min