Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a fette
- 100 g di burro, a pezzi
- 220 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 50 g di cetriolini sott'aceto, a pezzi
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati ed asciugati + q.b.
- 1 carota, pelata e a rondelle (2-3 mm)
- sottaceti misti q.b.
- olive verdi denocciolate q.b.
- maionese q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1708 kJ / 408.2 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Panissa
45 Min
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Pansoti in salsa di noci
2h
Torta pasqualina
2h 5min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Polpette al cotechino su crema alle patate viola
1 Std.
Sformatini al cotechino
30 Min
Sformato di baccalà
3 Std. 30 Min
Alici ripiene
50 Min
Salame di patate e tonno
6 godz. 30 min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min